juni 12, 2024

Zo gaat een spel Poker eraan toe

2 min gelezen

Er zijn verschillende soorten spellen als het aankomt op Poker en daarmee dus verschillende manieren om Poker te kunnen spelen. Mocht je net komen kijken bij het spel, dan is het misschien allemaal wat ingewikkeld dus is het belangrijk dat je weet wat je doet. Om hierop voorbereid te zijn is het dus handig als je de regels kent. Om hiervan een introductie te krijgen, worden hier wat regels toegelicht aan de hand van een klassieke Poker variant. 

Klassiek spelletje Poker

Poker kent een aantal termen die je misschien wel eens voorbij hebt horen komen, maar een andere bekende term van Poker is een variant van het spel, namelijk Texas Holdem. Dit is de bekendste en populairste variant van Poker en vaak ook de variant die wordt bedoeld wanneer er over Poker wordt gesproken. Bij Texas Holdem is het de bedoeling dat je een hoog mogelijk kaartcombinatie maakt. Een kaartcombinatie bestaat uit de vijf beste kaarten. Poker kent verschillende inzet varianten zoals Limit, Pot Limit en No Limit. Zo wil No Limit zeggen dat er geen maximum zit aan het betten op elke straat. Door de jaren heen is No Limit een populaire inzet als het aankomt op Texas Holdem. 

Termen

Zoals je hiervoor al las, kent Poker verschillende termen. Als je aan het spel begint is het handig om in ieder geval kennis te hebben van een groot aantal van deze termen zodat je weet wat de bedoeling is en waar het spel heen gaat. Zo bestaan er bijvoorbeeld Poker hands. Met deze term wordt gedoeld op een kaartcombinatie van de beste vijf kaarten, iets waar het bij de variant Texas Holdem dus ook om draait. Een andere term die er is als het aankomt op handen is de starthand. Hiermee wordt gedoeld op de hand die bestaat uit twee kaarten die je op het begin van de dealer krijgt. Er zijn verschillende vormen van starthanden en welke je het beste kan spelen hangt af van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld je positie aan tafel. 

Verschillende combinaties

Er zijn dus verschillende kaartcombinaties die gelegd kunnen worden bij een spel Poker. De ene kaartcombinatie is sterker dan de ander. De allersterkste combinatie is de Royal Flush, maar deze komt bijna nooit voor. Om deze hand te kunnen maken heb je op het begin als een starthand nodig met twee kaarten die dezelfde suit hebben, zoals harten of schoppen. Verder bestaan er nog andere combinaties zoals Full House, Flush en High Card. Al deze combinaties kennen hun eigen kaarten die deze combinatie uiteindelijk maken. De een krijg je gemakkelijker dan de ander, waardoor een bijna niet voorkomende combinatie ook een hele sterke combinatie kan zijn.