juli 14, 2024

Geluidsoverlast in de kantoortuin heeft ernstige gevolgen

1 min gelezen
geluidsoverlast kantoortuin

Hoewel mensen jarenlang vol lof waren over de kantoortuin lijkt dat enthousiasme nu gedoofd. Geluidsoverlast in de kantoortuin is namelijk aan de orde van de dag. Een kantoortuin werd altijd gezien als een voordelige oplossing omdat het minder geld kost. Bovendien kunnen medewerkers makkelijk overleggen en even naar elkaar toe wandelen. Maar moet je dat wel willen?

geluidsoverlast kantoortuin

Gevolgen van overlast

Uit onderzoek blijkt dat wanneer je veel geluidsoverlast ervaart op je kantoor dat dit direct invloed heeft op je productiviteit. Mensen werken minder snel maar ook minder nauwkeurig als ze met veel lawaai te maken hebben. Dat geeft medewerkers ook sneller het gevoel dat ze niet goed presteren en dat kan weer leiden tot burn outs, meer ziekteverzuim en zelfs depressie. Maar er zijn oplossingen.

Aanpassingen op kantoor

De beste oplossing is natuurlijk het opheffen van de kantoortuin. Je kunt een kantoortuin ombouwen tot afzonderlijke kantoren. Dit kost echter veel geld. Als je dat niet hebt, dan kun je kiezen voor een wand of panelen op het plafond die galm voorkomen. Is ook dat een te heftige investering voor op dit moment? Kies dan voor kleine aanpassingen zoals het plaatsen van koptelefoons en het verspreiden van je personeel over meer oppervlakte. Een aparte cafetaria om te kletsen helpt ook.