juli 23, 2024

Een gezond leven op kantoor voor u en uw medewerkers

2 min gelezen

Werken op kantoor is niet altijd een pretje. Al helemaal deze week kan het best pittig zijn wanneer de temperaturen gaan oplopen tot boven de 30 graden. Werknemers en werkgevers zien steeds vaker het belang van een gezonde werkomgeving in. Dat moet ook wel, want wist je dat we in Nederland 90% van onze tijd binnen door brengen? Maar hoe zorg je nou voor een gezond kantoor? Lees snel verder, want wij hebben 5 handige tips voor je.

Tip 1: Sta werkplekken


De hele dag zitten blijkt helemaal niet goed voor je te zijn. Het is juist zelfs één van de grootste oorzaken van rugklachten. Gelukkig zijn er al vele zit-sta werkplekken op de markt. Dit zijn werkplekken waar je gemakkelijk kunt switchen tussen staand of zittend werken.

Tip 2: Walking Meeting

Oftewel, lopend vergaderen. Deze trend gaat eigenlijk way back, want wist je dat Aristoteles zijn studenten lopend les gaf? Het is immers ook bewezen dat door te lopen de hersenactiviteit verhoogt.

Tip 4: Planten

Ook planten hebben groots effect op de gezondheid van uw werknemers. Planten zorgen niet alleen voor meer zuurstof, maar ook meer productiviteit en verhoogde creativiteit. Een win-win-win situatie dus!

Tip 5: Gezonde lucht

Klagen werknemers vaak over klachten zoals migraine, slapeloosheid en vermoeidheid? En zijn ze extreem vatbaar voor griepjes? Dit kan een gevolg zijn van de ongezonde lucht die wordt ingeademd op kantoor. Neem eens een kijkje naar een luchtreiniger  of een  luchtbevochtiger, beide hebben andere functies en kunnen helpen et verschillende klachten. 

Ook bevorderen beide de lucht op kantoor en zorgen ze voor een gezondere werkomgeving.