juli 14, 2024

Een introductie tot online poker

2 min gelezen

Poker is al sinds het begin van de jaren 2000 een populair concept in Nederland wat ertoe leidt dat veel mensen bekend zijn of zijn geworden met het begrip poker. Het is een kansspel waar je eventueel flinke prijzen mee kunt verdienen. Naast dat poker gespeeld kan worden in casino’s, wordt het tegenwoordig ook veel online aangeboden. 

Een kijkje in online poker

Het online poker kent twee soorten; het pokeren voor geld en het pokeren zonder geld. In Nederland is het niet toegestaan om de eerste soort, het pokeren voor geld, uit te oefenen. Het online pokeren hoe dat in Nederland bekend is, wordt gespeeld met virtuele punten die niet staan voor een geldwaarde. Dit maakt het online pokeren ook geen gokken en daarmee technisch gezien ook geen kansspel. Het is überhaupt een hele discussie of pokeren kan worden gezien als kansspel. Het is echter door de Hoge Raad in Nederland bepaald dat poker een kansspel is. Online pokeren met geld is dus in Nederland niet toegestaan, maar dit houdt dus in dat je écht geld inzet en je dus ook geld kunt winnen of verliezen. Er zijn verschillende plekken die online poker aanbieden, dus mocht je geïntroduceerd willen worden aan dit spel, dan is de online variant zeker een stap die je hiervoor kunt zetten.

Spelaanbod voor poker

Poker kun je dus online spelen en hiervoor zijn verschillende aanbieders, waaronder gg poker. Deze aanbieder is echter nog niet toegestaan in Nederland, maar eind dit jaar is dit wel het geval dus volgt hier alvast wat informatie. Uiteindelijk zal gg poker ook online in Nederland een licentie krijgen en legaal worden aangeboden. Mocht je interesse hebben om dit uiteindelijk een te proberen, kun je gg poker downloaden op je laptop, tablet of telefoon. Je kunt je gemakkelijk registreren waarnaar je uiteindelijk je eigen account hebt gecreëerd. Het spelaanbod op gg poker is groot en de verschillende poker vormen die zij aanbieden kun je in de lobby van de app vinden. 

Verschillende soorten poker

Er zijn dus verschillende varianten van poker die je kunt spelen, zoals Spin & Gold en All-in or Fold. Bij Spin & Gold draait er aan het begin van het spel een rad die bepaalt wat de prijzen van het spel zijn. Je kunt bij deze variant maximaal 100.000 keer je inleg winnen als je een bepaald bedrag inzet. Het minimale bedrag wat je kunt inzetten is $0,25,- waarbij je een jackpot van maximaal 10.000 keer je inleg kunt winnen, en het maximale bedrag wat je kunt inzetten is $200,-.  All-in or Fold is een andere variant van poker waar je keihard moet gaan gokken. Bij iedere hand moet je namelijk gaan beslissen of je all-in gaat of fold. De verschillende soorten worden dus online aangeboden dus je hebt de mogelijkheid om alles een keer te proberen om uiteindelijk te kijken welke variant jij het leukst vindt.