juli 22, 2024

Hoe beveilig je je Facebook-account?

2 min gelezen

Beveiliging is een onmisbaar onderdeel van internetten, inclusief beveiliging op Facebook. Het is beter om het zekere voor het onzekere te nemen en te voorkomen, dan later te worstelen met accountherstel. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat het account zo veilig mogelijk is voor jouw Facebook marketing

Sterk en veilig wachtwoord

Iedereen herinnert je eraan, maar het is echt belangrijk! Waar praten we over? Nou, over een sterk wachtwoord. Schijnbaar de basis, maar veel social media gebruikers vergeten het nog steeds. Maar hoe maak je een sterk wachtwoord aan? Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt door hoofdletters en kleine letters, speciale tekens (bijv. $,%, &) en cijfers af te wisselen. Houd er ook rekening mee dat ons wachtwoord voldoende lang moet zijn – bij voorkeur minimaal 8 tekens. Bovendien moet het wachtwoord regelmatig, bij voorkeur één keer per maand, worden vernieuwd.

En als het gaat om wachtwoordbeveiliging, zorg er dan voor dat het niet in verkeerde handen valt. Schrijf wachtwoorden niet op willekeurige plaatsen op, voer ze niet in via messengers of berichten (als ze niet versleuteld zijn). Een goede keuze zijn onder meer dedicated tools voor het veilig opslaan van dit soort data, zoals LastPass. Vraag een Facebook expert je te helpen wanneer je hier niet zelf uitkomt. Social media uitbesteden is de laatste jaren namelijk enorm populair geworden. Mensen (en bedrijven) beginnen de echte kracht van Facebook in te zien.

Twee-factor-authenticatie

De basis waar elke Facebook marketing gebruiker voor moet zorgen, is inlogverificatie in twee stappen. Je hebt de keuze uit verschillende manieren om de login te verifiëren, bijvoorbeeld via sms, wat betekent dat de applicatie je per sms zal informeren over de nieuwe login. De tweede optie is een authenticator waarmee je een inlogcode krijgt.

Twee-factor-authenticatie inschakelen:

  • de bovenste menubalk uitvouwen (blauwe pijl),
  • ga naar het gedeelte Instellingen en privacy,
  • dan naar Instellingen , Beveiliging en Inloggen , onderaan vind je de sectie: Tweefactorauthenticatie.

Om de SPAM op Facebook marketing die van verschillende pagina’s bij ons binnenkomt te beperken, hoeft je alleen maar voor de juiste instellingen van jouw profiel te zorgen. Vouw hiervoor de balk aan de linkerkant uit, ga vervolgens naar Instellingen en privacy → Instellingen → Privacy-instellingen → Privacy en wijzig de geselecteerde instellingen.

Kom je er niet helemaal uit? Contacteer dan een Facebook expert die je hierbij kan helpen.