juli 22, 2024

Opleiding binnendienst

2 min gelezen

Als jij gedreven bent en graag producten of diensten verkoopt voor een bedrijf dan past de opleiding commercieel medewerker binnendienst bij jou. Veel bedrijven zijn op zoek naar commercieel medewerker binnendienst, die contact legt met klanten of voorbereidend werk doet voor de verkoper in buitendienst. Jij bent medeverantwoordelijk voor het behalen van de omzet, die het bedrijf nodig heeft om te bestaan. Een verantwoordelijke taak dus, waarbij je veel contact legt met andere mensen. Als je sociaal en gedreven bent dan is deze opleiding wat voor jou. Bij Fabius opleidingen kan je deze opleiding binnendienst volgen in 40 lessen van elk 3 uur. Voor je het weet heb je jouw diploma op zak.

Taken commercieel medewerker binnendienst

Als commercieel medewerker binnendienst heb je veel verschillende taken, waarmee jij je bezighoudt. Denk bijvoorbeeld aan het adviseren van klanten, het beantwoorden en afhandelen van vragen en klachten, het ontwikkelen van productkennis, het monitoren van de klanttevredenheid en meedenken over het verbeteren van de omzet en klanttevredenheid. Ook het maken van afspraken met klanten, het afhandelen van bestellingen en het opstellen van offertes en vacaturen zijn taken, die bij een commercieel medewerker binnendienst horen. Daarnaast bewaak je het orderproces en denk je mee aan marketing- en verkoopacties. Veel verschillende taken, waarbij vooral de klant en de samenwerking centraal staat.

Diploma in 1 jaar

Om de opleiding tot commercieel medewerker binnendienst te volgen heb je eerst de opleiding tot administratief medewerker nodig. Deze kan je bij Fabius opleidingen volgen in 30 lessen van 3 uur per les. In 9 maanden heb je jouw diploma op zak. Vervolgens volg je in 10 lessen van 3 uur de opleiding commercieel medewerker binnendienst in 3 maanden. Zo heb je zonder vooropleiding al in 1 jaar tijd jouw diploma tot commercieel medewerker binnendienst op zak. Volg de lessen wanneer het jou uitkomt en kies ervoor om de opleiding ’s ochtends of ’s avonds te volgen. Zo heb je jouw diploma niet alleen snel binnen, maar ook nog eens op een manier dat het jou uitkomt.