juli 23, 2024

Wie schakel je in voor een speeltuin ontwerp

2 min gelezen

Een speeltuin ontwerpen is een uitdaging die BTL niet uit de weg gaat. Buiten kunnen spelen of gebruik maken van de buitenruimte om anderen te ontmoeten in een groene omgeving zijn belangrijke aspecten in iedere omgeving. Een goede en uitdagend ingerichte speeltuin ontwerpen en vooral realiseren draagt bij aan de sociale, fysieke en emotionele ontwikkeling van zowel de kinderen als de ouders die gebruik maken of een bezoek brengen aan de speeltuin. Om een idee te krijgen van de speeltuin ontwerpen van BTL, kun je op de website de projecten van speeltuin ontwerpen en hun realisaties bekijken.

De visie voor hun speeltuin ontwerpen

BTL is overtuigd dat kinderen overal ruimte moeten kunnen vinden om te spelen en maakt vanuit die visie ook speeltuin ontwerpen. In de speeltuin ontwerpen worden beleid en wijkinventarisatie op speelgebied aan elkaar gekoppeld. Met een speelkansenkaart brengen zij knelpunten en kansen van de betreffende openbare ruimte in beeld. In deze inventarisatie betrekken ze bewoners en gebruikers voor de speeltuin ontwerpen. Samen bekijken zij hoe ze een speeltuin ontwerpen kunnen die past bij de doelgroep. Om de juiste afweging tussen veiligheid en uitdaging in de speeltuin ontwerpen te maken, zijn kennis van normen en eisen en een praktisch inzicht nodig. BTL beschikt over expertise op het gebied van realisatie, veiligheid en technieken voor speeltuin ontwerpen.

Iedereen moet mee kunnen doen in de speeltuin

Iedereen moet mee kunnen doen in de speeltuin. Alle leeftijden, culturen, jongens en meisjes, van alle achtergronden. BTL ontwerpt speeltuinen met de ambitie om een aantrekkelijke speelplek voor iedereen te realiseren, inclusief de ouderen en volwassenen. Daarnaast willen zij met hun speeltuin ontwerpen een bijdrage leven op de ontwikkeling van kinderen op mentaal, sociaal en fysiek vlak.