juli 14, 2024

Gepelde pistachenoten kopen

1 min gelezen

De pruikenboomfamilie heeft een boom onder haar gelederen, namelijk de Pistacheboom. De kleine lekkere pistache nootjes komen van deze boom en worden op zijn Hollands ook wel pimpernoten genoemd. De pistachenootjes zijn eigenlijke kleine groene zaden die gezouten en gepeld verkocht worden bij de Notenkraam.nl. Ook de ongezouten variant is populair bij veel mensen. De kleine nootjes zijn niet zo een, twee, drie van hun dopjes ontdaan, daarom is de gepelde soort favoriet. Heb je zin in pistachenootjes dan wil je snel een handje kunnen eten. De nootjes in de dop zijn voor de mensen, die lange avonden nootjes willen pellen. Beide soorten, de gepelde en ongepelde, zijn even lekker!

Geroosterd en gebrande noten

Het maakt mij niet uit of de pistachenootjes gebrand zijn of geroosterd. Beiden vind ik heerlijk, om af en toe te op te knabbelen. Deze nootjes worden ook wel in roomijs verwerkt waar ik ook wel een liefhebber van ben. Een bijkomend voordeel is, dat het caloriegehalte één van de laagste is van alle soorten noten. Met een gerust hart gepelde pistachenoten kopen om lekker van te genieten.

De Notenkraam.nl heeft een breed assortiment noten, die je online kunt bestellen. Wanneer het bestelbedrag 40 euro bedraagt dan worden er geen verzendkosten berekend. Kijk voor nog meer informatie op de website.