juli 14, 2024

Wat zijn de belangrijke factoren bij scheidingsbemiddeling

2 min gelezen
Scheidingsbemiddeling

Scheidingsbemiddeling kan heel nuttig zijn. Hiervoor zijn wel een paar zeer belangrijke factoren nodig om het goed werkend te maken. Beide partijen moeten er op een vredige manier uit willen komen. Je zal dus echt water bij de wijn moeten doen. Je zal dus ook niet alles krijgen wat je graag zou willen. Bedenk dus van tevoren waar je prioriteiten liggen. Ook zul je beiden open moeten zijn voor de ideeën van de bemiddelaar. Wees eerlijk over de financiën. Anders kom je voor een lelijke verrassing te staan bij de rechter. 

Scheidingsbemiddeling

De emotionele aspecten van mediator scheiding 

Emotionele aspecten zijn een heel belangrijk onderdeel van scheiding en een mediator scheiding en kunnen een heel veel invloed hebben op het proces. Een mediator kan helpen om emoties te erkennen en te begrijpen zoals bijvoorbeeld woede, verdriet en frustratie. Het is belangrijk om een veilige omgeving te creëren voor beide partijen. Het is dan ook belangrijk om te begrijpen dat emoties een rol spelen bij het nemen van beslissingen en een mediator kan helpen om duidelijke en praktische oplossingen te vinden voor de problemen die zich voordoen. Door te luisteren en te begrijpen wat er onder de oppervlakte speelt. Hierdoor kan een mediator ook extra inzichten geven. 

Tips om met minder emoties een gesprek in te gaan.
Emoties heb je nou eenmaal, maar het is niet altijd even handig. Daarom hebben wij hieronder wat tips beschreven om je te helpen met het beheersen van emoties.Zo kun je goed nadenken over scheiden of blijven

  • Adem diep in en uit. Je ademhaling heeft veel invloed op je lichaam. Op het moment dat je uitademt ontspant je lichaam.
  • Benoem je emoties. Door hierover na te denken ga je uit je emotie en ben je op zoek naar de oorzaak.
  • Luister actief. Zo leid je jezelf een beetje af van jouw emotie en zorg je dat je scherp blijft. 

Neem de tijd. Door de tijd te nemen denk je helderder na. 

Meer verhalen