juli 14, 2024

De kantoortuin lijkt definitief passé: het nieuwe werken na corona

2 min gelezen
akoestische scheidingswand

Architecten en interieurontwerpers hadden al lang door dat kantoortuinen, waar het personeel bij elkaar in één ruimte werkt, geen gunstig effect hebben op het welbevinden en de productiviteit van werknemers. In het pre-corona tijdperk nam de populariteit van de kantoortuin al af, maar betekent het thuiswerken het einde van de kantoortuin? Het blijkt dat veel mensen er toch naar verlangen om fysiek naar kantoor te gaan, maar onderzoek wees uit dat de kantoortuin passé is. Het is dus hoog tijd om de kantoren radicaal anders in te richten met akoestische scheidingswand bureau, zodat je werknemers rustig in optimale concentratie kunnen werken. 

De kantoortuin is slecht voor de gezondheid

Het is duidelijk geworden dat de kantoortuin een ongezonde werkplek is voor je personeel. Klachten als stress, oververmoeidheid, hoofdpijn en burn-out gerelateerde verschijnselen zouden het gevolg zijn van werken in de kantoortuin. Vooral het werken in een open ruimte waar iedereen op elkaar zit, zou niet bevorderlijk zijn voor het welbevinden van werknemers. Telefonerende collega’s, rinkelende koffieautomaten en spontane small talk gesprekken zorgen voor een onrustige omgeving. 

akoestische scheidingswand

Van kantoortuin naar moestuin? 

Als werkgever wil je er natuurlijk alles aan doen om de vitaliteit van je werknemers te stimuleren. Maar hoe ziet die gezonde kantoortuin er dan uit? Ten eerste moet je een rustige werkplek kunnen garanderen en de akoestiek verbeteren. Met de simpele aanschaf van akoestische scheidingswanden verminder je de geluidsoverlast aanzienlijk. Het blijkt dat planten ook een voordelig effect hebben op de werksfeer. Met planten verbeter je de luchtvochtigheid op je kantoor, waardoor ziektes minder kansen krijgen om te verspreiden. Zo verhoog je de productiviteit en bespaar je op de ziektekosten van je personeel. Win-win! 

Meer verhalen