juli 14, 2024

Bamboe sokken, zijn die het geld waard?

2 min gelezen
bamboe sokken dames

Bamboe sokken zijn de laatste tijd enorm populair. Waar we vroeger met name sokken van polyester of katoen droegen, stappen velen van ons massaal over op producten gemaakt van bamboe. Waarom dat is, leggen we je in dit artikel uit. Zo draag je heerlijke kleding waarin je je prettig voelt en er ook nog eens goed uitziet.

bamboe sokken dames

Comfort

Bamboe sokken en andere kleding gemaakt met bamboe zijn erg comfortabel om te dragen. Dat heeft allereerst te maken met het feit dat bamboe een heerlijk zacht materiaal is. Het voelt prettig aan op de huid en jeukt bijvoorbeeld niet zoals sommige sokken van wol. Jeuk is met name onprettig bij de voeten, waar de huid gevoelig is, dus dat wil je zeker niet krijgen van de sokken die je moet dragen. Ten tweede heeft bamboe een verkoelende werking, wat ervoor zorgt dat je op warme dagen toch een fris gevoel hebt. Omdat onze voeten vaak de hele dag in dichte schoenen zitten en we ze intensief gebruiken door te lopen, worden ze vaak snel warm en kun je last krijgen van zweetvoeten. Door sokken van bamboe te dragen voorkom je dit, omdat de stof beter ademt.

Sokken in sandalen

Hoe comfortabel deze bamboe sokken ook mogen zijn, het blijft not done om ze met slippers of sandalen te dragen. Doe dit vooral niet, met name omdat het erg onnodig is. Slippers draag je vaak in de zomer wanneer het toch al warm is en dan is het niet nodig om sokken aan te doen. Toch kan dat met bamboe sokken erg verleidelijk zijn, omdat ze doorgaans heerlijk zitten en voor frisse voeten zorgen. Je kan, als je de sokken heel graag draagt, beter opteren voor lage zomerse schoenen waarin je dan enkelsokken van bamboe kunt dragen. Zo combineer je comfort met een stijlvolle look. In ieder geval is het kopen van bamboe sokken de hogere prijs dan voor reguliere sokken meer dan waard. Ga dus snel naar de winkel en haal heerlijk zachte en frisse sokken van bamboe!