juli 14, 2024

Magneetfolie kopen: wat heb je er allemaal aan?

2 min gelezen
magneetfolie kopen

Misschien lees je wel de titel en denk je, “magneetfolie kopen? Wat is dat en waarom is het überhaupt handig? Nou, hier zal het in zo eenvoudig mogelijke bewoordingen worden uitgelegd en laten zien hoeveel het door iedereen dus kan worden gebruikt. Ten eerste, wat is het? Magneetfolies zijn dus geplastificeerd, flexibel en permanent magnetisch. Deze folies worden in verschillende breedtes en diktes geproduceerd. Verschillende niveaus, poeder kwaliteiten en productieprocessen zorgen ervoor dat folies met verschillende magnetische en mechanische eigenschappen kunnen worden geproduceerd. Dit is maar heel kort uitgelegd wat magneetfolies nou een beetje inhouden, maar laten we even verder kijken naar deze gave dingen.

magneetfolie kopen

Zijn er verschillen tussen magneetfolies?

Eerder was er uitgelegd over de verschillende functies en hoe en van wat magneetfolies nou überhaupt gemaakt zijn. Door al deze, nogal redelijk gecompliceerde, factoren kunnen de magneetfolies met verschillende magnetische krachten worden geproduceerd. Bijvoorbeeld standaard magnetische kracht, of hoog of zelfs met een hele hoge kracht. Sommige magneetfolies zijn ook gemaakt om bedrukbaar te zijn. Zoals eerder vermeld, is het dus dat verschillende magneetfolies verschillende diktes kunnen hebben. Dus, de meest voorkomende diktes zijn rond de 0.6 mm en 0.9 mm. In de regel geldt: hoe dikker de magneetfolie dus is, des te sterker de kleefkracht is van de folie. Dit heeft dus te maken met wat eerder is gezegd over de verschillende krachten die kunnen worden gemaakt.

Wat kan je er nou allemaal mee doen?

Nu is de grote vraag: wat kan je nou met die magneetfolies eigenlijk doen? Het is vast simpeler dan je in eerste instantie zou denken. Magneetfolies wordt dus vooral gebruikt om magneetplaten of magneetstickers van te maken. Een magneetbord of magneetsticker is dus ideaal voor magneetreclame op bijvoorbeeld een auto of groot reclamebord. De magneetfolie hecht heel goed en snel op allerlei ondergronden, zoals auto’s, kasten van verschillende materialen, opbergrekken, koelkasten, whiteboards, billboards en nog veel meer. Deze folies zijn dus ook heel sterk, en zoals eerder gezegd, kunnen zij op verschillende diktes worden gemaakt om ervoor te zorgen dat het voor verschillende oppervlakken altijd goed werkt. Geïnteresseerd? Je kan online nog meer vinden over magneetfolies en hoe zij gebruikt worden.