juli 22, 2024

De prijzen van vloeren vergeleken

2 min gelezen
gietvloer prijs

In deze blog zullen we drie vloeren vergelijken, en je vertellen welke van deze drie de goedkoopste is. Het zijn drie erg populaire vloeren, dus deze blog zal je wellicht helpen de knoop te kunnen doorhakken voor je nieuwe vloer.

Gietvloer

Op nummer 1 staat de gietvloer. De gietvloer prijs is zeer aantrekkelijk, vooral voor grotere oppervlakken en op langere termijn. Waarom? Dat gaan we je nu uitleggen. Een gietvloer is namelijk zeer duurzaam. Dit komt omdat de vloer bestand is tegen elk soort omstandigheden. Chemicaliën, deuken, barsten; een gietvloer gaat er zonder problemen mee om. Beter zelfs, wil je een deuk of barst krijgen in een gietvloer moet je écht je best doen. Hopelijk doe je dat niet, want dit levert alleen maar een deuk in je ego op. Ook de materiaalkosten voor en gietvloeren vallen mee tegenover de andere twee vloeren die we gaan bespreken. 

gietvloer prijs

Hardhouten vloer

Een hardhouten vloer is natuurlijk ook al enkele decennia zeer populair. Dit is ook niet zonder reden natuurlijk. Het geeft een lekker knus gevoel en een hardhouten vloer is er echt in alle soorten en maten. Elke kleur, elk patroon en elke maat is mogelijk indien gewenst. Een hardhouten vloer slijt echter wel wat sneller ten opzichte van een gietvloer, waardoor hij ook eerder aan vervanging toe zal zijn. 

Marmeren vloer

Een marmeren vloer mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Een marmeren vloer is een vloer die echte luxe uitstraalt. Ook is de vloer erg hard en zul je je best moeten doen om hem te beschadigen. Echter is het materiaal behoorlijk duur en zul je de vloer goed moeten onderhouden als je er lang van wil genieten. Dit neemt niet weg dat het een mooie vloer is en zeker een goede optie.