juli 18, 2024

Een betonnen muur

2 min gelezen

Een betonnen muur 

Moderne huizen worden veelal van beton en steen gemaakt. Deze materialen zijn ideaal voor structurele sterkte maar zien er niet altijd mooi uit. Zeker in het interieur wordt de kille uitstraling van beton niet gewaardeerd. Toch willen mensen een moderne, industriële uitstraling. Deze look willen ze vooral in hun badkamer of in hun keuken. Gelukkig is er een oplossing: beton cire, ook wel beton stuc genoemd. In tegenstelling tot regulier beton wordt het cement niet met water gemixt, maar met een synthetische hars. Daardoor is het veel geschikter dan gewoon beton voor gebruik binnenshuis. Een beton cire muur keuken is hiervan een goed voorbeeld. 

Beton cire 

Een beton muur is dus een veel gekozen optie voor beton binnenshuis. Mensen kiezen voor deze optie omdat het er mooi uitziet, beton cire heeft namelijk een zachtere en warmere uitstraling dan regulier beton. Beton cire is in tegenstelling tot gewoon beton ook te kleuren, je kan er namelijk vrij eenvoudig een kleurstof aan toe voegen. Daardoor kun je de al veelzijdige betonstuc nog veel veelzijdiger maken. Door bijvoorbeeld een donkere vloer, maar een lichte beton cire muur keuken te nemen zorg je voor een univorme uitstraling aan je keuken. Je kan dus een lichte- en een donkere tint te mengen in je interieur zorg je voor de industriële uitstraling die veel mensen zoeken. 

Voordelen 

Beton cire heeft als materiaal veel voordelen voor het gebruik in je keuken of badkamer. Zo werkt het perfect samen met je vloerverwarming, iets dat niet geld voor veel andere materialen. Daarnaast kan het naadloos aangelegd worden waardoor een beton cire vloer veel hygiënischer is dan een tegel vloer waar vuil altijd tussen de voegen blijft zitten. Beton cire heeft ook als voordeel dat het af te werken is naar eigen wens. Beton cire betekent ‘gepolijst beton’, maar het hoeft niet glad te zijn, voor gebruik in de badkamer kan het bijvoorbeeld een klein beetje ruw zijn, waardoor je minder snel uitglijdt.