juli 22, 2024

Een traditioneel dak ontwerp perfect voor jouw huis

1 min gelezen
Zadeldaken

Een dak zoals vele van ons kennen bovenop huizen en gebouwen heet een zadeldak. Dit dak kenmerkt zich door twee tegen elkaar geplaatste dakschilden die boven in de nok van het huis samenkomen. Zadeldaken zijn vanwege zijn eenvoud, uitstraling en vele voordelen de meest gekozen optie in Nederland en België. 

Zadeldaken

De voordelen van een zadeldak op een rijtje

Een traditioneel zadeldak heeft vele voordelen. Zo is het dak uiterst weerbestendig. Zo worden zware windstoten perfect afgewend waardoor deze daken vaak de zwaarste stormen in Nederland kunnen trotseren. Daarnaast heeft het een goede waterafvoer aan twee kanten door de hellende constructie. Het water kan daardoor snel afgevoerd worden richting het riool, en ook dit is in Nederland geen overbodige luxe!

Ook zorgt een zadeldak voor extra woonruimte onder het dak. Hoe steiler het dak is hoe meer leefruimte er onder het dak ontstaat. Het laatste grote voordeel aan zadeldaken is dat er wat betreft dakbedekking maar weinig limitaties zijn. Zo kan je kiezen voor dakpannen, leien, zink, riet, golfplaten, groendak. De mogelijkheden zijn (bijna) eindeloos.

Ben jij benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jouw huis? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan bij Luxlight!