juli 14, 2024

Hoe houd je je woonkamer lekker schoon?

2 min gelezen
greenspeed dweil

Het is moeilijk om de woonkamer schoon te houden, dat begrijpen we. Vooral naast het dagelijkse leven is dit een grote taak. Tenslotte heet het niet voor niets de woonkamer;  je woont er in. Om die reden geven we je vandaag een aantal tips om je woonkamer schoon te houden. We geven je een paar ideeën die je zullen helpen een balans te vinden tussen het functioneel maken van de ruimte voor jouw levensstijl en het er mooi uit te laten zien. 

Gebruik tools die je helpen

Er zijn tegenwoordig genoeg tools die je kunnen helpen om je woonkamer een stuk schoner te houden zonder dat dit je al te veel werk kost. Denk bijvoorbeeld aan een robotstofzuiger of een greenspeed dweil. Deze dingen zijn niet al te duur, maar helpen je enorm. 

greenspeed dweil

Opslag

Als je de neiging hebt om slordig te zijn, investeer dan in gesloten opslag. Veel opbergers hebben open rekken aan de bovenkant en gesloten kasten aan de onderkant. Ga ook op zoek naar meubels die een dubbele functie hebben; denk bijvoorbeeld aan voetenbanken die ook als opbergruimte kunnen dienen, of bijzettafeltjes met laden. Ga eens lang de Ikea voor wat inspiratie!

Creëer minimalistische ruimtes. 

Minimalisme is niet voor iedereen weggelegd, maar het inrichten van kleine ruimtes die strak en rommelvrij zijn, kan de hele ruimte een stuk meer opgeruimd maken. Probeer eens een paar plekken op je boekenplank vrij te maken waar je slechts een paar mooi gerangschikte voorwerpen laat zien.

Maak ‘s ochtends schoon

Maak er een gewoonte van om ’s morgens bij het opstaan dingen op te ruimen. Zet die schoenen die je gisteravond uit hebt geschopt op hun plek in de kast, vouw de dekens op en breng lege glazen naar de vaatwasser. Zo begin je de dag goed en voorkom je de enorme rommel die zich anders zou opstapelen als je het een week laat liggen.