juli 14, 2024

Jouw woonkamer inrichten in de klassieke stijl

1 min gelezen
horeca meubilair

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woonkamer strak en neutraal in te richten volgens de moderne stijl. Maar het is eigenlijk veel leuker om te kiezen voor een andere stijl. Niet alleen omdat je dan iets unieks hebt, maar ook omdat dit vaak wat gezelliger oogt. De klassieke stijl met vintage meubelen is hier een goed voorbeeld van. Maar hoe richt je jouw woonkamer volgens de klassieke stijl in? Je vindt hieronder een aantal handige tips.

Tip 1: Kies voor zachte kleuren

De basis van een woonkamer in klassieke stijl bestaat vaak uit zachte kleuren. Hierbij kun je denken aan crème, beige en licht oudroze. Deze kleuren worden gecombineerd met wat meer sprekende kleuren die niet echt fel zijn, bijvoorbeeld zwart, bruin en roodpaars.

horeca meubilair

Tip 2: Ga voor vintage meubelen

Vintage meubelen zijn natuurlijk ideaal voor een woonkamer in de klassieke stijl. Ze hebben een klassieke uitstraling en zien er misschien ook al wat gebruikt uit. Wil je gaan voor echt vintage? Zorg er dan voor dat je ook advies van een kenner inwint voordat je een aankoop doet.

Tip 3: Combineer verschillende meubels

Als je kiest voor een klassieke stijl, hoeven je bank en stoelen echt niet op elkaar te lijken. Het is juist heel leuk als je voor compleet iets anders kiest. Een combinatie van verschillende meubels maakt je kamer juist heel gezellig. Houd wel de kleuren van je gekozen kleurenpalet aan, anders kan het wel echt een chaos worden.