juli 22, 2024

Inleiding tot de befaamde Putdeksel

2 min gelezen

Het Putdeksel is het apparaat dat een gat in de grond afdekt om te voorkomen dat mensen en dieren erin kunnen vallen. Het voorkomt ook dat regenwater, gesmolten sneeuw of iets anders in het gat komt. Het eerste putdeksel werd in 1855 door Joseph Bazalgette geïnstalleerd om een riool toegangspunt in Londen te dekken. Deze deksels zijn meestal gemaakt van gietijzer of staal en hebben een ronde vorm met een ring om de rand om ze op te tillen. Of duw ze naar beneden. Een putdeksel is een rond, plat deksel dat het mangat dicht houdt door in een mof aan de boven- en onderkant van het gat te passen. Het deksel kan met een sleutel worden verwijderd of met de hand worden opgetild om toegang te krijgen tot leidingen in het mangat. Veel steden gebruiken ze in hun regenwaterafvoeren omdat ze materiaal zoals

Wat zijn de voordelen van het gebruik van mangaten?

Een Putdeksel is een soort toegangspunt om ondergronds te komen. Ze worden al eeuwenlang gebruikt en zijn vandaag de dag nog steeds de meest gebruikelijke manier om ondergronds te komen.

Het eerste gebruik van mangaten was in het Romeinse Rijk, toen ze ze gebruikten om water van hun huizen naar openbare baden te brengen. In de 18e eeuw werden ze gebruikt voor rioleringssystemen. Tegenwoordig worden mangaten ook gebruikt in andere soorten infrastructuurprojecten zoals elektriciteits- en gasdistributienetwerken, kabeltelevisie en internetnetwerken.

Het gebruik van mangaten heeft veel voordelen

– Mangaten kunnen op veel meer plaatsen worden gebouwd dan leidingen die meestal ondergronds zijn

– Mangaten zijn goedkoper dan buizen

– Er zijn geen onderhouds- of reparatiewerkzaamheden aan leidingen nodig omdat ze aan niets worden blootgesteld terwijl ze goede beveiliging bieden, haal er daarom een van hoge kwaliteit.