juli 14, 2024

Zonne-energie in Flevoland

1 min gelezen
zonnepanelen zeewolde

Als je in Flevoland woont kun je aardig profijt hebben van de duurzame ontwikkelingen die betrekking hebben tot het gebruik van zonne-energie. Waar de stijgende gasprijs voor steeds meer ophef zorgt in bijvoorbeeld Almere, zie je dat zeven scholen zonnepanelen in Zeewolde hebben geïnstalleerd die jaarlijks genoeg stroom voor de gebouwen voorzien. De provincie is zich bewust van de mogelijkheden en de verantwoordelijkheden rondom het gebruik van duurzame energie. Als inwoner van Flevoland biedt dit mogelijkheden voor wie hier een interesse voor heeft.

Nieuwe stap

Hoewel Flevoland bekend staat om de provincie van windenergie en windmolens, is het gebruik van zonne-energie flink aan het stijgen. Er is al ruim 400 hectare aan zonneparken aangelegd, en de gemeenten in de provincie werken nauw samen met de overheid en Flevolanders zelf om duurzaamheid te bevorderen. De provincie wil in 2050 neutraal zijn op het gebied van energie (alleen groene vormen) en CO2. 

Zelf met zonne-energie aan de slag

Of je nu zonnepanelen in Zeewolde of in Lelystad wilt aanschaffen voor je woning, de provincie Flevoland stimuleert het gebruik hiervan onder bewoners en er zijn meerdere aanbieders van zonnepanelen zowel online als in de winkel. Daarnaast vinden er continu projecten, expo’s en initiatieven plaats die het doel hebben om je te informeren en stimuleren over het gebruik van zonne-energie. 

Meer verhalen