juli 23, 2024

Het proces bij letselschade

1 min gelezen
letselschade advocaat rotterdam

Er zijn jaarlijks heel veel mensen die te maken krijgen met letselschade. Per jaar worden er zelfs 65.000 keer letselschadezaken aangemeld. Hierbij wordt er ruim 1,1 miljoen euro aan schadevergoeding betaald. Voordat de schadevergoeding definitief wordt vastgesteld zal er een proces worden gestart. Dit proces valt onder het burgerlijk recht.

Letselschade advocaat

Wanneer je denkt dat je recht hebt op een schadevergoeding omdat je letselschade hebt opgelopen dan ben je verplicht om een advocaat te kiezen. Letselschade valt namelijk onder het burgerlijk recht. Bij de civiele rechter is een advocaat altijd verplicht. Een goede optie zou letselschade advocaat Rotterdam zijn. De advocaat zal het proces digitaal aanmelden.

letselschade advocaat rotterdam

Dagvaarding

Als het gaat om een schadevergoeding van meer dan 250.000 euro dan volgt er een zitting. Deze zitting wordt gehouden bij de civiele rechter. De procedure start met een dagvaarding. Dit is een brief waarin de partijen op de hoogte worden gesteld van de mogelijke schadevergoeding. Als de gedaagde het eens is met de schadevergoeding zal hij een advocaat moeten aannemen. Deze advocaat kan dan zonder een verder proces de schadevergoeding bespreken met de advocaat van de eiser. Is dit niet het geval dan volgt er een proces.