juli 14, 2024

De Core Web Vitals van Google: Je kan er niet omheen!

2 min gelezen

Wist je al dat er een grote update uitgerold gaat worden in 2021? Google heeft namelijk aangekondigd dat je jouw website grondig kan oppakken voordat dit gaat gebeuren, want dit gaat zeker effect hebben op jouw resultaten. Deze update wordt de Google page Experience genoemd vanwege de verbeterde gebruikerservaring op de pagina’s die het moet gaan bieden. Ik vertel je graag meer over deze update en wat jij moet verbeteren.

Core web vitals: De signalen

Er zijn allerlei signalen waar Google naar kijkt om de beste gebruikerservaring te kunnen bieden. Denk hierbij aan de volgende zaken:

Mobiel vriendelijkheid: Is de pagina op de smartphone goed te bedienen?

Veilig Browsen: Staat er geen schadelijke content op de pagina?

HTTPS: De pagina is veilig en maakt gebruik van HTTPS.

Pagina usability: De content op de pagina is gemakkelijk bereikbaar zonder vervelende en storende pop-ups die je content blokkeren.

Daarnaast komen er nog enkele Core Web Vitals bij. En dat zijn:

Largest Contentful Paint (LCP): De prestaties van de pagina worden gemeten aan de hand van snelheid. Het grootste element op de pagina moet binnen 2,5 seconde worden geladen om zo een gunstige gebruikerservaring te kunnen aanbieden.

First Input Delay (FID): Dit is de reactie na het klikken op een linkje of knop. Als je dit binnen 100milliseconde hebt geregeld heb je het goed voor elkaar.

Cumulative Layout Shift (CLS): Dit is een leuke! Deze draait om de visualiteit. Verspringt jouw content? Dan biedt je geen goede gebruikerservaring aan. Dit is heel storend wanneer je ergens op wilt klikken maar op dat moment de content is verschoven waardoor je bijvoorbeeld opeens op een banner klikt. Grrrr! Dat wil je niet.

Ben jij er klaar voor?

Ben jij al klaar voor deze Core Web Vitals? Laat je gerust adviseren door een specialist om jouw website te optimaliseren en klaar te zijn voor de 2021.