juli 22, 2024

Internet marketing leads: hoe vind je die?

1 min gelezen
internet marketing leads

Ben jij ondernemer en bevindt jouw zaak zich grotendeels online? Dan kan je niet meer zonder internet marketing. Net als vroeger is marketing een ontzettend belangrijk onderdeel van je bedrijf. Het enige verschil met nu is dat je het grootste deel van je internet marketing leads dus alleen online gaat vinden.

internet marketing leads

Leads heb je nodig

Een lead wordt uiteindelijk een verkoop. Vroeger moest je dan bijvoorbeeld een advertentie in de krant zetten en hopen dat mensen het zagen en erdoor jouw bedrijf en product leren kennen. Dat is gelukkig verleden tijd. Een online marketing campagne kun je namelijk veel beter monitoren. Elke klik met de muis wordt geregistreerd. Zo weet je precies wie er interesse heeft in jouw product en waar ze zich bevinden. 

Doorpakken op die leads

Met een online campagne kun je dus snel mensen vinden die eventueel interesse hebben in jouw product. Dan ben je er echter nog niet. Het is goed om vooraf goed na te denken over je salesfunnel en hoe je mensen door dit proces wil leiden. Het is namelijk soms nog best lastig om van een interesse een daadwerkelijke verkoop te maken.