juli 14, 2024

Waar wordt lineaire aandrijving toegepast?

1 min gelezen
lineaire aandrijvingen

Soorten van lineaire aandrijvingen kunnen zijn: schroefspindels ook wel vijzels genoemd, lineaire actuatoren en cilinders op elektriciteit. Deze varianten van lineaire aandrijving zijn meestal te vinden op plekken waar alleen een lineaire beweging nodig is, zoals: een lift, een verdraaiing van een hoek, of bijvoorbeeld de afstelling van een kleminrichting machine.

lineaire aandrijvingen

Verschillende soorten van lineaire aandrijving

Spindelhefelementen

De spindelhefelementen komen in 4 verschillende varianten, namelijk: de standaardversie, de kubusvormige versie, de krachtige versie en een versie met hogere snelheden

Industriële actuatoren

Deze komt maar in 2 verschillende soorten. Deze twee verschillende soorten zijn de: haakse uitvoering en de parallelle uitvoering.

Mechanische cilinders

De mechanische cilinder komt maar in een enkele vorm en dit is de haakse uitvoering.

Compacte actuatoren

De compacte actuatoren komen weer in 2 verschillende soorten. Deze twee uitvoeringen zijn: met een kogelomloopspindel en de versie met een trapeziumspindel.

Telescoop hefzuilen en raam actuatoren

Deze 2 soorten lineaire aandrijving komen beide maar in een vorm. De telescoop hefzuilen komen als hefkolom in een gesloten uitvoering. De raam actuatoren zijn geschikt voor dakluiken en hooggeplaatste ramen.

Kogelomloop actuatoren en spindels

De kogelomloop actuatoren komen in 4 verschillende uitvoeringen, namelijk: met een hoge stijfheid, van hoge kwaliteit, in een volledig afgedekte uitvoering en een met extra grote kogeldiameters. De spindels komen in 2 varianten, deze varianten zijn: met side-deflector technologie en met end-deflector technologie.