juli 14, 2024

Schrijfworkshop?

1 min gelezen
schrijfworkshop

Schrijven van een goede tekst is geen eenvoudige opgave. Een tekstschrijver moet niet alleen correct formuleren, hij moet de boodschap die de tekst bevat ook op een juiste manier presenteren. Tekstschrijvers moeten op de hoogte zijn van de stijlkenmerken van teksten. Heb jij een schrijfworkshop nodig?

Workshop, wat is het?

Een workshop is een werkvorm waarin actieve deelname van de deelnemers een belangrijke rol speelt. De workshop kan zich over een of meer dagen uitstrekken. Het is een werkvorm waarbij theorie en praktijk samen kunnen komen. Deze manier van lesgeven wordt zowel toegepast op diverse opleidingen als bij korte cursussen en trainingen. Een schrijversworkshop kan plaatsvinden om informatie uit te wisselen, te netwerken, of om te leren jezelf te profileren. 

Wat leer je?

Bij een schrijfworkshop leer je verschillende aspecten van het begrip ‘schrijven’. Je leert ten eerste de fases van schrijven. Dus je doel en je doelgroep bepalen, etcetera. De tekststructuur is ook erg belangrijk en hier wordt ook zeker tijd aan besteed. Hoe structureer je een goede tekst? Waar staan de alinea’s en hoe maak je een titel? Verder leer je verschillende schrijfstijlen, zoals actief schrijven. Je leert erg doelgericht schrijven omdat dit de meest effectieve manier is om jouw doel te realiseren.