juli 14, 2024

Het inrichten van een mancave

2 min gelezen
hottub-kopen

Sinds enige tijd heb ik de interesse gewekt om een mancave op te gaan zetten. Er is namelijk ruimte over in huis en in de tuin, dus dat kan op een nuttigere manier gebruikt worden dan het leeg laten. Samen met mijn vriendengroep spreken we vaak in het weekend nog gezamenlijk af om een drankje te doen. De tijd om iedere week in een kroeg te staan hebben we een beetje gehad en daar is het dus ook een goede uitkomst voor. Al met al een prachtig plan, maar de ideëen voor de inrichting kunnen niet gek genoeg en dat is toch wel een probleem.

Enige essentiële spullen voor in de mancave

Als allereerst moet er plek komen om in te zitten en daarbij in de buurt moet een koelkast zijn om alles koel te houden. Een koelkast installeren is vrij makkelijk en dat zal het probleem niet zo snel zijn. Als plek om te zitten hebben we een houtgestookte hottub bedacht. Daaruit kan dan sport worden gekeken op de tv, terwijl er ook nog kan worden genoten van een koud biertje. Het plaatsen van zo’n hottub is echter een stuk moeilijker en daardoor vallen sommige plekken wel af als plaats voor de mancave. Een plek in de tuin uitkiezen lijkt de meest logische optie.

Wat valt er dan nog meer te bedenken

In de tuin zitten in de winter is echter een stuk minder aangenaam dan in de zomer. Het onderlichaam kan dan wel lekker worden warm gehouden door een Welltub hottub, maar het bovenlichaam en bij het uitstappen zal het toch vrij fris zijn. Het idee is daarom om er een soort veranda omheen te bouwen om te zorgen dat het in de winter daarin warm genoeg zal zijn om nog steeds gebruik te kunnen maken van de plek. Zo’n constructie ook handig om regen en andere neerslag tegen te houden. Dat is handig voor als er eventueel bijvoorbeeld ook nog een pooltafel in komt.