juli 22, 2024

Hoe carve je op een snowboard?

2 min gelezen

Carven op een snowboard is waarschijnlijk niet wat de meeste mensen denken. Zo wordt er bij het woord carven vaak gedacht aan snijden. Echter is carven op een snowboard iets heel anders. Carven op een snowboard houdt in dat een scherp gesneden bocht op zo een manier wordt genomen dat je daarna heel snel over de piste gaat. Hiervoor heb je een snowboard carver nodig. Carven is eigenlijk de basis voor het doen van kunstjes. Sinds dat het freestylen op een snowboard helemaal een trend is geworden, wordt niet meer vaak gepraat over carven. Echter weten veel mensen niet dat carven de basis is voor het freestylen.

Benodigdheden

Eigenlijk heb je helemaal niet veel nodig om interessant over te komen tijdens de jaarlijkse wintersportvakantie. Een simpele truc, die ook voor beginners te leren is, is carven. Dit kan met een normaal snowboard, maar ook met een carver snowboard. Daarnaast zijn snowboard sokken en snowboard schoenen natuurlijk ook essentieel. Eigenlijk heb je gewoon alles nodig wat op een normale wintersport trip ook nodig is. Daarnaast is een carver snowboard handig, maar niet noodzakelijk. Ook is het handig om goede handschoenen te hebben. Het laatste wat je wil is dat je geen goede handschoenen aan hebt en dat je met het board over je hand heen komt.

Hoe werkt het carven?

Ervaren snowboarders kunnen in elke bocht op de piste proberen te carven. Echter is het voor beginners vaak handig om eerst op zoek te gaan naar de juiste bocht. Voor het carven is het handig om een brede bocht te vinden en een geschikt snowboard te hebben. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een jones snowboard. Dan komt de houding tijdens het carven. Het is belangrijk dat je rechtop staat en tijdens de bocht goed door je knieën gaat. Dan kun je het beste beginnen vanuit een stilstaande positie. Buig goed de knieën en probeer de bocht vanuit stilstand te nemen. Dit is makkelijker dan gelijk met volle vaart aankomen.