juli 14, 2024

Steden Duitsland, wil jij ze zien?

2 min gelezen
steden duitsland

Duitsland is een erg mooi land dat door veel vakantiegangers niet echt als een vakantieland wordt gezien. Het heeft veel steden Duitsland. Het heeft een erg rijke geschiedenis en een levendige cultuur. Het is een groot land dat best wel veel historie en natuur heeft. Je kunt de natuur opzoeken in het hele land en naar grote kastelen. Het voelt dan ook aan alsof je  terug in de tijd gaat. Naast de natuur en oude kastelen heb je ook grote steden. Deze steden Duitsland zijn vaak een mix van oud en nieuw en ze hebben allemaal eigen kenmerken.  

steden duitsland

Leuke steden Duitsland

Er zijn verschillende steden Duitsland. Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en direct ook de grootste stad. Berlijn is een mooie stad waar veel cultuur en kunst te bewonderen is. Je hebt hier natuurlijk de oorlog gehad en de Berlijnse muur is erg mooi om te zien. Verder is er ook veel straatkunst die je de hele dag ziet op de muren. Het is op culinair gebied ook een toplocatie. Op elke hoek van de straat zijn wel leuke restaurantjes waar je lekker kunt eten. Verder voor jongere mensen is Berlijn ook goed om het nachtleven. Techno muziek komt hier vandaan en er zijn veel grote clubs om heen te gaan.

Verder kun je ook naar Hamburg gaan dit is de havenstad van Duitsland en staat bekend om het nachtleven als de geschiedenis. Verder heb je ook grote steden als München en Frankfurt. Dit zijn grote steden waar veel te doen is. München is makkelijk te bereiken. Frankfurt is het financiële centrum van Europa. Het is ook de oudste stad van Duitsland. Het heeft de grootste binnenhaven van Europa en je hebt hier ook grote banken, bedrijven en universiteiten. Verder zijn er ook plekken dichter bij Nederland die leuk zijn. Denk aan Düsseldorf en Keulen. Dit zijn oude, mooie steden met veel historie, musea, winkels, restaurants en kunst.